Flytta till Italien

Ska du flytta till Italien?
Att flytta till Italien är inte billigt. När du använder dig av www.internationell-flytt.se kan du begära offerter från upp till 6 olika företag, helt gratis! Genom att ta emot flera offerter kan du enkelt jämföra priser och tjänster från de olika firmorna och hitta den firman som erbjuder dig bäst service och pris för din flytt.

Varför ska du använda internationellflyfly.se för ditt internationella borttagning till Italien

– De rörliga företagen har många års erfarenhet av flyttning till Italien;
– Undvik stressen och låt de rörliga företagen göra det hårda arbetet;
– De har kontakter i Italien som kan göra ditt borttagning billigare.

Flytta till Italien

Folket, landet
Italien framkallar bilder av otrolig mat och frestande viner. Det finns också den mycket älskade konventionen av Passeggiata, dess natursköna skönhet och så mycket mer. Expats som vill bo och arbeta i Italien borde få veta några viktiga aspekter om Italien.

Arbetstillstånd för Italien
EU-medborgare behöver inte arbetstillstånd när de vill arbeta i Italien. Expats från utanför Europa måste ansöka om arbetstillstånd innan de flyttas till Italien. Din italienska arbetsgivare är ansvarig för att hjälpa dig att få arbetstillståndet. Det regionala arbetskontoret (Ufficio Provincial del Lavoro e della Massima Occupazione) är den plats där man ska lämna in bevis på.

Några viktiga dokument krävs för att ansöka om arbetstillståndskort:
– Pass eller officiellt resedokument
– Visa ansökningsblanketten måste vara undertecknad av sökande i närvaro av en konsulär
– Ett passfoto
– Autorizzazione al Lavoro, utfärdat av Provincial Labor Office (”Direzione Provinciale del Lavoro – Servizio Politiche del Lavoro”)
Alla dessa ovanstående dokument ska vara ett original och en kopia.

Ett tillstånd att stanna för Italien
Utländska medborgare måste ansöka om uppehållstillstånd (Permesso di Soggiono) efter att de anlänt till Italien. De ska gå till postkontoret för att få en ”kit” och fylla i bifogade formulär för att ansöka om tillståndet att stanna. Men det här är inte detsamma som det boende du ansöker om på stadshuset (kommunen).
Du kan endast underteckna och datera ditt kit när du har fått ett godkännande från postarbetaren i Italien. Därefter måste du betala € 14,62 för en intäktsstämpel i de lokala tobaksföretagen. Därefter kommer ett ID och lösenord att inkluderas i ett kvitto.
Din Permit of Stay kommer att komma i form av ett digitaliserat kort.

Sjukvård i Italien
Italien använder både offentliga och privata hälsovårdssystem. Den italienska folkhälsovården, Servizio Sanitario Nazional (SSN), erbjuder gratis eller billig service till boende.
För EU-invånare kan du utnyttja ömsesidiga hälsoavtal. För boende utanför EU borde du begära ett hälsokort (tesserae sanitaria).
Utländska medborgare föredrar den privata hälsovården till folkhälsovård i Italien. Privat sjukvård i Italien är känd för sina välutbildade läkare och välrenommerade sjukhus i stora städer.

Populära flyttar till Italien
Italien är ett populärt resmål för personer från USA, Storbritannien och Argentina.

Våra internationella flyttfirmor

Våra internationella flyttfirmor kan underlätta din flyttstress. De har många års erfarenhet när det gäller att flytta till Italien. Vare sig du letar efter en flyttfirma med internationell flyttvana eller en firma med specifik vana av att flytta till Italien, så kan www.internationell-flytt.se hjälpa dig att hitta rätt företag för just dig.

100% obligationsfritt

Att använda www.internationell-flytt.se är helt gratis, och enkelt att använda. Fördelarna med att använda www.internationell-flytt.se är många. Genom ett enda knapptryck kommer vi att skicka dig upp till 6 offerter från internationella flyttfirmor, direkt till din mail.
Du kommer sedan att ta emot skräddarsydda erbjudanden från företagen inom kort. Den här tjänsten är helt kostnadsfri, så du har inget att förlora!

Recension

”En rörelse kommer med stor stress. Men de var snabba och professionella. De var också roliga och vänliga, det var en riktig framgång. Jag är väldigt glad !! ”
C. Peréz, flytta från Buenos Aires till Italien 26/08/2017
Resultat: (8/10) 

”Ett perfekt drag, snabbt och försiktigt!”
L. Carlson, flytta från Birmingham till Italien 05/07/2017
Resultat: (7/10) 

Är du ett rörligt företag?